matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
elo:
1.Wiadomo, że x ∊ (π;
3π
2
), y ∊ (0;
π
2
) oraz sin x = −
4
5
, cos y =
3
5
. Wyznacz sin (x + y). 2. Jak z a
n
=
√
n
2
+n
−
√
n
2
+1
zrobić a
n
= n − 1/
√
n
2
+ n
+
√
n
2
+ 1
? Z góry dziękuję
5 sty 19:26