matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
alien:
prosze o pomoc ile to jest log36 z 6
5 sty 19:05
h:
w sensie podstawa 6? log
6
36?
5 sty 19:05
bezendu:
1
2
5 sty 19:06
krystek:
log
36
6=x⇔36
x
=6 ⇒2
2x
=6
1
⇒x=...
5 sty 19:06
bezendu:
log
6
36=2
1
log
3
6
6=
2
5 sty 19:07