asfa
ssssss: jak przesunac wektor u o wektor −2u? o co w tym chodzi?
5 sty 19:00
ssssss: pomoze ktos?
5 sty 19:04
krystek:
5 sty 19:05
ssssss: ok ale wytlumacz mi jak mam podac wzor funkcji ktora otrzymalem przesuwajac wykres funkcji o
wektor −2u?
5 sty 19:07
ssssss: ten wektor to u(1,−6) nie wiem jak z niego zrobic −2u
5 sty 19:08
krystek: ale musisz mieć podany u=[ux,uy]
5 sty 19:09
krystek: i teraz jasne −2u=[−2,12]
5 sty 19:10
krystek: g(x)=f(x+2)+12
5 sty 19:11
ssssss: kurde to i tak myslalem tylko ccos mi nie wyszlo napisze zadanie i prosze o napisanie
rozwiazania
Wykres funkcji g otzrymano przez przesuniecie wykresu funkcji f(x)=−x2 o wektor u. Podaj wzor
funkcji h, ktora otrzymujemy przesuwajac wykres funkcji f o wektor −2u.
a) g(x)=−x2+2
5 sty 19:16
ssssss: o nei sory patrzylem na zla odpowiedz, dobrze mi wyszlo
przepraszam
5 sty 19:17