Fizyka - fale
Łukasz: Struna o długości l=0,7m zamocowana na obydwu końcach wydaje ten sam ton podstawowy, co słup
powietrza w obustronnie otwartej piszczałce o długości a=34cm. Obliczyć prędkość rozchodzenia
się drgań w strunie, jeśli prędkość dźwięku w powietrzu v=340 m/s.
odpowiedź to: 700 m/s.
z góry dzięki, za podpowiedzi
5 sty 18:53
h: 700m/s
5 sty 18:55
Łukasz: i po co spamujesz?
5 sty 19:03
Łukasz: up
5 sty 20:45
Łukasz: up
5 sty 21:37
Łukasz: up
5 sty 21:57
Łukasz: up
6 sty 11:52
Łukasz: up
6 sty 13:39
Łukasz: up
6 sty 14:34
Łukasz: up
6 sty 18:53