matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;
Midgard:
Rozłóż na czynniki: a) w(x)=x
4
+1 b) w(x)=4x
4
+9
5 sty 18:49
krystek:
(x
2
+1)
2
−2x=(x
2
+1)
2
−(
√
2x
)
2
=
5 sty 18:51
asdf:
(2x
2
+ 3)
2
= 4x
2
+ 12x
2
+ 9 4x
4
+ 9 = (2x
2
+ 3)
2
− 12x
2
= (2x
2
+ 3)
2
− (2
√
3
x)
2
5 sty 18:53