2sin2L
kkk: Witam serdecznie wszystkich mam mały dylemat
wzór na sin2α=2sinαcosα
to czy prawdziwe będzie takie wyrażenie?:
2sin2α=2*2sinαcosα=4sinαcosα
i czy to wyrażenie też będzie prawdziwe?:
2sin2αcos2α=sin22α
5 sty 18:21
h: tak
5 sty 18:22
krystek: drugi nie= 2sinxcosxsinxcosx=sin2x*sinxcosx
5 sty 18:25
kkk: Ktoś jeszcze może zabrać głos?
5 sty 18:37
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
2sin2αcos2α = |
| 4sin2αcos2α = |
| (2sinαcosα)2 = |
| (sin2α)2 |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
5 sty 18:39