róznicą ciagu a
Ola: róznicą ciagu arytmetycznego, w którym a7 − a4 = 6 jest liczba:
a 4 b 3 c 2 d 1
5 sty 17:28
Ola: pomożecie
5 sty 17:39
asdf: napisz wzór na ciąg arytm pierw.
5 sty 17:39
Patryk: a1+6r−(a1−3r)=6
oblicz r
5 sty 17:40
Patryk: tam +3r
5 sty 17:40
5 sty 17:42
Ola: aha ok
5 sty 17:42
Ola: wyszło mi 2 dobrze?
5 sty 17:43
Patryk: tak
5 sty 17:44
Ola: dany jest rosnący ciąg geometryczny w którym a
1 = 12 i a
3 = 27. ilorazem tego ciągu jest
liczba
5 sty 17:47
asdf: napisz sobie znowu wzór na wyraz ogólny c. geom. i będziesz wiedziała ...
5 sty 18:14