matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz sumę n początkowych wyrazów ciągu arytmetycznego (an),gdy:
Aga:
a4 =9, a10 =21 i n=10
5 sty 16:42
Artur_z_miasta_Neptuna:
a
10
− a
4
= (10−4)r = 6r <−−− wyznacz 'r' znając 'r' wyznacz a
1
znając a
1
i a
10
oblicz S
10
5 sty 16:43