pooochodne
aBc: Witam, mam pytanie, pomoże mi ktoś z pochodnymi I i II rzędu
5 sty 16:29
Artur_z_miasta_Neptuna: zależy w czym mamy Ci pomóc
5 sty 16:45
aBc: y = ln(x
2−2x−1)
y=ln(x+
√1+x2)
kompletnie nie wiem od czego zacząc
5 sty 17:56
maniek: | | 1 | |
y' = |
| * (2x − 2) |
| | x2 − 2x − 1 | |
| | 2x − 2 | |
y'' = ( |
| )' = ... |
| | x2 − 2x − 1 | |
5 sty 17:59
h: 1)
y=ln(x
2−2x−1)
no to tak
funkcja zlozona − najpierw policzmy srodek
(2x−2)
teraz ln(x
2−2x−1) jako calosc
czyli
druga policz ze wzoru
5 sty 18:01
aBc: a y' to jak sie na poczatku liczy ?
5 sty 18:02