matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Problem z zadaniem
rolek:
Wyznaczyć granicę ciągu Xn=(1+
1
n
+
1
n
2
)
n
5 sty 15:59
Artur_z_miasta_Neptuna:
1
1
n+1
1
+
=
=
n
n
2
n
2
n
2
n+1
granica eulera
5 sty 16:04