Wyznacz i narysuj.
Mariusz:
Dana jest krzywa y2 = − 6x. Wyznacz osie główne, ogniskową, mimośród , parametr , współrzędne
ognisk, równania asymptot i kierownic krzywych, narysuj tą krzywą.
5 sty 15:58
Artur_z_miasta_Neptuna:
i w czym problem

nie wiesz co to są osie główne, oginiskowa, itd.

czy Ci coś nie wychodzi

czy po prostu czekasz na gotowca bo jest weekend i ci się nie chce
5 sty 16:06
Mariusz: nie wiem jak wyznaczyć do tego konkretnego przykładu
5 sty 16:09
Artur_z_miasta_Neptuna:
ale nie wiesz co wyznaczysz ... każdą z tych rzeczy

no chyba sobie kpisz sobie ze mnie
5 sty 16:10
Aga1.: y
2=2px , gdzie p− parametr paraboli i mam pytanie, czy p może się równać −3?
| | −1 | |
k: x= |
| p − kierownica. |
| | 2 | |
W(0,0) wierzchołek paraboli
y=0 (0ś x) oś paraboli
5 sty 16:17