matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
ziomek:
granica z d`Hospitala x>niesk lim x
3
/ 10
x
= i wg mnie= 3x
2
/ 10xln10 = i nie wiem co dalej... prosz o pomoc
5 sty 15:51
m:
jeszcze raz de l'hospitala i jeszcze i zredukuje Ci sie x
5 sty 15:55