Ciąg..
Ania: jeżeli zn jest ciągiem geometrycznym to również arytmetycznym jest ciąg:
A.an= 3zn +5 B/. an= 3zn C. an= zn3 +5 D. an=2zn − 1
5 sty 15:20
Artur_z_miasta_Neptuna:
przeczytaj treść zadania

nie ma sensu to co napisaleś
5 sty 15:22
Ania: tak jest poprawnie :
jeżeli zn jest ciągiem geometrycznym to również geometrycznym jest ciąg:
5 sty 15:24
Artur_z_miasta_Neptuna:
a teraz analogicznie do
https://matematykaszkolna.pl/forum/177514.html
trzy odpowiedzi mają coś wspólnego ze sobą... przez co są do
odrzucenia
ewentualnie:
z
n geometryczny ... więc z
n+1 = z
n * q ... gdzie q to jaka stała liczba
dla jakiej odpowiedzi będzie zachodziło, że a
n+1 = a
n*w ... gdzie w to jakaś stala liczba
5 sty 15:27
Ania: czyi odp C
5 sty 15:30
Artur_z_miasta_Neptuna:
bzzz ... nie ... pomyśl
5 sty 15:30
Ania: to która odp?:(
5 sty 15:31