matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Błagam niech ktoś pomoże.
MateuszZ:
. Rozstrzygnąć, czy można wykonać i jeśli to możliwe wykonać dzielenie z resztą wielomianu f przez wielomian g jeśli współczynniki brane są z P: a)f= 2x
4
+x
3
+x
2
+3x+3, g=3x
2
+x+4, P=Z
5
5 sty 14:38