rozwiazanie szczególne:P
kara: x−2y=1
2x−4y=2
Znajdz rozwiazanie szczegolne ukladu rownan. Nie wiem jak to zrobić. Potrafie znalezc
rozwiazanie ogolne x=1−2a y=a i co dalej?
5 sty 14:25
Artur_z_miasta_Neptuna:
szczególne:
niech a=0
podstawiasz i już masz rozwiązanie szczególne
5 sty 14:25
kara: to po prostu podstawiam sobie dowolną liczbę?
5 sty 14:38
Artur_z_miasta_Neptuna: si

dlaczego to się nazywa rozwiązaniem SZCZEGÓLNYM
5 sty 14:41
kara: a jeżeli mam układ i wychodzą mi rozwiązania x=1 y=−2 z=0 to jakie bedą inne rozwiązania bazowe
i szczególne? wydaje mi się, że nie powinno więcej być,ale w odp są.
Układ:
x+y+2z=−1
2x −2z=2
x−y+z=3
5 sty 15:15
Artur_z_miasta_Neptuna:
to jest jedyne rozwiązanie tego ukladu
5 sty 15:18