matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Latosik:
4
x
+
6
x+1
=4
5 sty 09:29
Latosik:
pomocy
5 sty 09:29
Aga1.:
Zacznij od dziedziny i dalej w zależności jak uczyli Cię albo wszystko na lewą stronę i do wspólnego mianownika lub
4
6
+
=4/ x(x+1)
x
x+1
4(x+1)+6x=4x(x+1) licz dalej.
5 sty 10:40