matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ZAD
OLA:
Wykaż, że funkcja u=u(x) spełnia równ. różniczkowe: 1) U(x) = ln
1
1+x
; xu’+1=e
u
2) U(x) = xe
−
1
x
; x
3
u’’−xu’+u=0 Nie wiem czemu udało mi się zrobić jeden przykład, a te nie wychodzą. Mógłby ktoś zerknąć?
5 sty 00:16
OLA:
podbijam
5 sty 11:58