Pilne
Jutka: Równania kwadratowe − proszę o pomoc!
Sprawdź jak położone są dane figury na płaszczyźnie:
x2+y2=16 i y+x2−1
4 sty 23:27
Tad:
... przepisz choć poprawnie−
4 sty 23:44
Jutka: x2+y2=16
y=x2−1
Czyżby układ równań?
4 sty 23:52
Tad:
... pierwszy to okrąg .... drugie parabola
Rozwiązując układ równań sprawdzisz czy przecinają się
5 sty 00:06
Tad:
... a można graficznie
5 sty 00:07
Artur z miasta Neptuna:
A po co skoro z drugiego rownania masz x2 i podstawoasz do pierwszego
zreszta ... juz na czuja widac ze sie bedzie przecinac .... patrz promien okregu
5 sty 00:10
Tad:
... " z drugiego masz x
2 i podstawiasz do pierwszego" ... to nie układ równań

?
oj Arturze −
5 sty 00:28
Eta:
5 sty 01:06