matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Krzysiek:
3x
1
3x
3
(2
3
√
)` = 2*
*(
)
−2
3
*
4π
3
4π
4π
Gdzie mam błąd?
4 sty 21:42
Aga1.:
Stałą wyłącz przed znak pochodnej
2
*((3x)
1
3
)
'
=
3
√
4π
bo,
3
√
3x
3
√
3x
4π
=
3
√
4π
4 sty 22:08
Krzysiek:
Dziękuję.
5 sty 11:57