2 banalne, pomocy
Mati: 1)
x−2/3−4>6−3x−1/2
2)
Wyznacz ( tutaj chodzi chyba o część wspólną )
a. A+B
b. A razy B
c. A\B
d. B\A
wiedząc, że
A= {−5,−3,0,4,83}
B= {−6,−3,4,12}
4 sty 20:52
4 sty 20:53
Mati: Ja dam odpowiedź zaraz do 2 ale zróbcie mi to 1

Proszę!
4 sty 20:55
Mati: zad 2 to będzie tak:
a. {−6,−5,−3,0,4,12,83}
b. {−3,4}
c. {−5,0,83}
d. {−6,12}
Dobrze

?
4 sty 20:57
krystek:
Dobrze 2)Zapisz poprawnie 1 zad.
4 sty 21:04
Mati: ZAD 2 dobrze zrobiłem

4 sty 21:05
Aga1.: Tak.
4 sty 21:06
Mati: A teraz zadanie 1.
4 sty 21:08
krystek: Zapisz poprawnie
4 sty 21:11
4 sty 21:13
krystek: Dobrze
4 sty 21:17
Mati: Na pewno dobrze

Bo to są 2 zadania na zaliczenie szkoły zaocznie.
Więc pytam serio ! i poważnie
4 sty 21:19
Aga1.: Na serio i poważnie masz dobrze.
4 sty 21:21
Mila: zapisz to pierwsze porządnie;
Ulamki piszemy U {..}{..} a w nawiasach licznik w drugiej parze mianownik
4 sty 21:22
krystek: i na serio odpowiadamy!
4 sty 21:23
Mila:

2)
a) A∪B={−6,−5,−3,0,4,12,83} suma zbiorów( złączenie zbiorów}
b)A∩B={−3;4} iloczyn zbiorów ( część wspólna)
c)A\B={−5;0;83} różnica zbiorów
d)B\A={−5;12} różnica zbiorów
Dobrze zrobiłeś.
1) oś liczbowa) i jest dobrze.
4 sty 21:35