matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja z wartością bezwzględną.
Magdalena:
Witam, proszę bardzo o pomoc w tym zadaniu
Naszkicuj wykres funkcji f(x) =
|x − 2| (x
2
− 1)
x − 2
i podaj jej zbiór wartości.
4 sty 20:26
Mila:
Skorzystaj : |x−2|=x−2 dla x≥2 |x−2|=−(x−2) dla x<2
|x−2| (x
2
− 1)
f(x)=
x − 2
D=R\{2} f(x)={x
2
−1 dla x>2 {−x
2
+1 dla x<2 Rysuj!
4 sty 20:33
Magdalena:
dziekuje bardzo!
4 sty 21:07
Mila:
4 sty 21:07
Mila:
4 sty 21:11