Jeżeli długość krawędzi sześcianu zwiększymy o 1 cm., to jego objętość zwiększy
ona1: 1.Jeżeli długość krawędzi sześcianu zwiększymy o 1 cm., to jego objętość zwiększy się o 91 cm
sześciennych. Oblicz pole powierzchni całkowitej tego sześcianu.
2.PRZEKĄTNA PROSTOPADŁOŚCIANU MA DŁUGOŚĆ 6√3 JEST NACHYLONA DO PŁASZCZYZNY PODSTAWY POD KATEM O
MIERZE 30 STOPNI.OBLICZ OBJETOSC I POLE POWIERZCHNI CAŁKOWITEJ TEGO PROSTOPADŁOŚCIANU
,WIEDZAC,ZE JEDNA Z KRAWEDZI JEGO PODSTAWY MA DŁUGOSC 8 CM
prosze o pomoc

4 sty 20:03
h: 1.
wzór na objetosc szescianu
V=a3
(a+1)3=a3+91
liczysz a
wychodzi −6 i 5
−6 nie jest w dziedzinie czyli a=5
pole pow calk :
6a2=6*25=150
4 sty 20:43
ona1: obliczysz mi to

prosze
4 sty 20:44
ona1: i czemu do potegi 3
4 sty 20:44
h: no pierwsze Ci policzylem, drugiego mi sie nie chce zbytnio bo tez mam swoje zajecia

a do potegi 3 bo taki jest wzor na objetosc szescianu
4 sty 20:45
ona1: a powiesz mi jak to sie liczy: skad sie wzielo −6 i 5
tylko to mi rozpisz ok?prosze
4 sty 20:50