Logarytmy
Valentine: Oblicz x jeśli :
log12x=−2
4 sty 19:52
Saizou : jest to
log0,5x=−2 czy log0,5x=−2
4 sty 19:55
Valentine: raczej log0,5x=−2
4 sty 19:57
krystek: to 10−2=0,5x
4 sty 19:59
krystek: a może (0,5)−2=x w pierwszej wersji
4 sty 20:00
Valentine: zaraz czyli log120,5=−2
4 sty 20:02
krystek: | | 1 | |
log120,5=1 ponieważ 0,5= |
| |
| | 2 | |
4 sty 20:04
Valentine: tak wiec bardziej (0,5)−2
4 sty 20:05
krystek: Czy Ty r0zumiesz pyt Saizou?
4 sty 20:07
krystek: log12x=−2 czy log12x=−2
4 sty 20:08
shakiraka: log12x=−2 i co to za problem panowie
hmm skąd 10−2?
4 sty 20:10
krystek: | | 1 | |
A no w tym, czy podstawa jest 10 czy |
| i zainteresowany ma to zrozumieć. |
| | 2 | |
4 sty 20:13
Valentine: to pierwsze rozumiem
4 sty 20:16
krystek: no w czym problem?
4 sty 20:17
Valentine: 10−2=0,5x
4 sty 20:18
4 sty 20:22