:)
Madzia: Wykorzystując funkcję Greena znalezc rozwiaznaie zagadnienia
y'' = x sinx
4 sty 18:54
Madzia:
Proszę o pomoc
4 sty 19:08
Madzia: up
4 sty 22:33
ZKS:
Nie wiem czy o takie rozwiązanie chodzi ale tak zrobiłem.
∫ xsin(x)dx = −xcos(x) + ∫ cos(x)dx = −xcos(x) + sin(x) + C
1
y' = −xcos(x) + sin(x) + C
1
∫ −xcos(x)dx + ∫ sin(x)dx + ∫ C
1dx = −xsin(x) − cos(x) − cos(x) + C
1x + C
2
y = −xsin(x) − 2cos(x) + C
1x + C
2
| | π | |
y = −xsin(x) − 2cos(x) + |
| + 1 |
| | 2 | |
4 sty 23:10
Madzia:
ale to ma być zrobione z funkcji Greena ...
5 sty 00:02
Madzia: hm ?
5 sty 21:18
Artur_z_miasta_Neptuna:
ojjj Madziu ... co mi nie mówisz że jeszcze się z Greenem nie uporalaś ... poczekaj chwilkę
5 sty 21:19
Artur_z_miasta_Neptuna:
i się pośpieszyłem ... niestety nie pomogę −−− brak moich notatek z rr'ów
5 sty 21:49
Madzia: ooo a ja Cię wzywam w nowym wątku

no cóż...
5 sty 21:51