wyznacz równanie stycznych.
aa: Witam!
Wyznacz równania stycznych do wykresu y = 1/4x
2 równoległych do prostych a) y = x , b) y = −x
wyszło mi, że a)
y = x−1
b)
y = −x−1
czy dobrze? Proszę o sprawdzenie

Pozdrawiam!
4 sty 17:37
Artur z miasta Neptuna:
To sprawdz czy wyznaczone proste maja dokladnie jeden punkt wspolny z ta funkcja w badanej
cwiartce
4 sty 17:40
aa: a nie mógłbyś mi poprostu powiedzieć?
4 sty 17:44
aa: według mnie to dobrze policzyłem i te wspólne mają punkt styczny z f. y = 1/5x2 kolejno dla f.
a) w punkcie 2 a dla b) w punkcie x = −2
czy ok?
4 sty 17:55
aa: y=1/4x2*
4 sty 17:55
aa: hmm ?
4 sty 18:08
aa: spojrzy ktoś czy nie ma szans?
4 sty 18:21
aa: proszę, czy to az takie trudne jest? serio?
4 sty 18:25
aa: halo. prosze o pomoc! stoje w miejscu juz 30 minut i niewiem czy moge ruszac dalej no!
4 sty 18:30