...
harris: Podstawą ostrosłupa jest trójkąt prostokątny równoramienny ABC o ramionach AC i BC. Krawędź
boczna SC jest wysokością ostrosłupa. Objętość ostrosłupa jest równa 80/3, a pole ściany BCS
jest równe 20. Wyznacz długość krawędzi AC i SC ostrosłupa.
4 sty 17:33
Eta:
| | a*H | | 40 | |
P(BCS)= |
| = 20 ⇒ H= |
| |
| | 2 | | a | |
| a2 | | 40 | | 80 | |
| * |
| = |
| ⇒ |AC|=a=4 to: |SC|=H= 10 |
| 6 | | a | | 3 | |
4 sty 22:52
Mila:
Witaj
Eto, jakoś nie mogę Cię złapać. Co z Basią, czy może "Miłosz vel Adaś" zniechęcił ją
do forum, a może ma inne zajęcie.
Brakuje Basi.
4 sty 23:12
harris: Dziękuje bardzo
4 sty 23:34