rozwiaz rownanie
ggf: Logsinx cosx +logcosx sinx=2
4 sty 15:45
ggf: Tu gdzie mala literka tam ma być sin i coś na dole
4 sty 15:48
Tad:
log
sinxcosx+log
cosxsinx=2
| | logsinxsinx | |
logsinxcosx+ |
| =2
|
| | logsinxcosx | |
...dalej chyba jasne ...możesz podstawić
4 sty 15:56
Tad:
... oczywiście zaczynasz od dziedziny −

...(założenie dla logarytmów)
4 sty 16:05
ggf: Jak dalej proszę. Pomoz
4 sty 16:07
Toryk: mozna wiedziec skąd jest ta zaleznosc z logarytmem?
4 sty 16:16
Tad:
| | 1 | |
logsinxcosx+ |
| =2
|
| | logsinxcosx | |
(log
sinxcosx−1)
2=0
sinx=cosx ... dalej sobie poradzisz
4 sty 16:21
Tad:
... nie zapomnij o założeniach −
4 sty 16:23
ggf: Jak co dalejj
4 sty 16:34