matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kąt przecięcia się stycznych
Krzysiek:
Znajdź kąt pod którym przecinają się wykresy funkcji: f(x)=4−x
x
2
g(x)=4−
2
zał: x>0 g(x)=f(x) x=0 lub x=2 x=2=x
0
f`(x)=−1 g`(x)=−x⇒g`(x
0
)=−2
f`(x
0
)−g`(x
0
)
tgγ=|
|
f`(x
0
)*g`(x
0
)+1
1
wychodzi mi tgγ=
3
To jest dobre rozwiązanie?
4 sty 15:28
Aga1.:
Nie zauważyłam błędu.
4 sty 16:09
Krzysiek:
1
Dziwnie mi wyglądał tgγ=
3
Dzięki.
4 sty 19:10