matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole trójkąta
boo:
2*
4
√
27
Oblicz obwód trójkąta równobocznego którego pole jest równe 1. Wyszło mi a =
i
3
obw=2*
4
√
27
. Czy tak to ma być ?
4 sty 14:32
olka:
Tak
4 sty 14:39
olka:
a
2
√
3
= 1
4
a
2
√
3
= 4
4
√
3
a
2
=
3
4
√
3
2
√
√
3
a =
√
=
=
3
√
3
1
2 * 3
4
=
1
3
2
1
1
2 * 3
−
=
4
2
1
2*3
−
4
1
3
OBW = 3a = 3 * 2*3
−
= 2*3
4
4
4 sty 14:39