matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całki
Angela:
∫ln3xdx Proszę o pomoc
4 sty 00:29
ICSP:
pewnie zostanę wyśmiany z tym pomysłem ale lepszy głupi niż żaden. Podstaw t = 3x
4 sty 00:46
Bogdan:
przez części: u = ln(3x) v' = 1
3
1
u' =
=
v = x
3x
x
4 sty 01:03