matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przedstaw wyrażenie w postaci jednego wielomianu
alex:
2log1/2 3u+ 1/2log1/2 1/9v− log1/2 2w
4 sty 00:29
Artur_z_miasta_Neptuna:
własności logarytmów się kłaniają α*log
a
b = log
a
b
α
log
a
b+log
a
c = log
a
(b*c) log
a
b−log
a
c = log
a
(
b
/
c
)
4 sty 08:47