matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zamiana jednostek
matylda:
Zamień 21,19 m
3
/h na dm
3
/s pomoże ktoś?
3 sty 22:00
pigor:
10
3
dm
3
dm
3
dm
3
... = 21,19
= 21,19 * 36 *10
5
= 762,84 * 10
5
=
1
s
3600
s
s
dm
3
dm
3
= 7,6284 * 10
7
≈ 7,6 * 10
5
. ...
s
s
3 sty 22:40
pigor:
... oczywiście na końcu ma być zamiast 5 cyfra 7 w wykładniku 10−tki, czyli
dm
3
... ≈ 7,6 *10
7
. ...
s
3 sty 22:42