proszę o pomoc
aćka2908: Oblicz w pamięci, stosując wzory skróconego mnożenia.
a)45²−35²
b)72²−62²
c)225²−25²
3 sty 21:59
lusiek : a) (a−b)(a+b)= 45−35)*(45+35)= 15*80 = 1200 i tak wszystkie
3 sty 22:01
Ajtek:
Jak widzisz masz w poleceniu "w pamięci"
3 sty 22:01
Ajtek: lusiek 45−35=15
3 sty 22:02
lusiek : oj dobra 10 nawet nie myslalem

ja tam w pamieci mimo bledu policzylem to masz nawet
latwiej 10*80 = 800
3 sty 22:05
Ajtek:
Policzyć w pamięci dobrze, a źle zapisać to co najmniej dziwne

.
3 sty 22:07
lusiek : z bledem policzylem w pamieci ...
3 sty 22:18