matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
bezradny:
Oblicz sumę wszystki rozwiązań równania a) f(x)=1 należących do przedziału <0;20> b) f(x)=4 należących do przedziału <0;400> Rysunek do zadania:
http://img.photobucket.com/albums/v627/keithUr/okres.jpg
3 sty 21:33
kubkow:
Zauważ, że możesz tutaj skorzystać ze wzoru na sumę wyrazów ciągu arytmetycznego, w obu podpunktach r=2, a)a
1
=1 b)b
1
=0
3 sty 22:28