Prosiłbym o rozpisanie po kolei, abym to zajarzył, bo o to mi głównie chodzi ;)
Ktosiek: |x| ≤
√(4−2√2)2 +
√(4−3√2)2
Z góry dziękuję
3 sty 20:49
Ja: Masz odpowiedzi? Bo jeżeli odpowiedzią jest x=√10 lub x=−√10 to wiem jak to zrobić.
3 sty 20:54
Ktosiek: Wynik z odpowiedzi to: x∊ <−√2;√2>
3 sty 20:55
Saizou : lxl≤l4−2√2l+l4−3√2l
lxl≤4−2√2−4+3√2
lxl≤√2
x≤√2 i x≥−√2
x∊<−√2:√2>
3 sty 20:58
krystek: IxI≤I4−2√2I+I4−3√2I
IxI≤4−2√2−4+3√2
idalej dasz rade
3 sty 20:59
Ktosiek: Jeszcze jedno pytanko: ta zmiana znaków wynika z zależności |a−b|=|b−a| tak?
3 sty 21:06
krystek: nie , def watrości bezwzględnej
IxI=−x gdy x<0
3 sty 21:09
krystek: 4−3√2 ma ujemną wartość stad I4−3√2I=−4+3√2
3 sty 21:17