matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastek wielomianu
Dominika:
Ile jest rowna liczba pierwiastków wielomianu w(x)=(x
2
+16)(x
2
−2x+2)? Jak to się liczy ?
3 sty 20:47
krystek:
W(x)=0 ⇔x
2
+16=0 lub x
2
−2x+2=0 brak
3 sty 20:50