matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wartość najmniejsza i najwieksza funkcji w zbiorze: 1) f(x)=x^3-x^2+8x-2
aqlec:
Wyznacz wartość najmniejsza i najwieksza funkcji w zbiorze: 1) f(x)=x
3
−x
2
+8x−2 A=<−2,2> 2) f(x)=x−
√
x
2
+8x−2
A=<0,4>
3 sty 16:21
aqlec:
3 sty 16:58