matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zrobisz?
iga:
koło o polu 81 π ma obwód koło o polu 100π ma obwód koło o polu 144 π ma obwód
3 sty 15:38
dero2005:
81π = πr
2
r = 9 O = 2πr = 18π 100π = πr
2
⇒ r = 10 O = 2πr = 20π itd......
3 sty 17:33