matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
heeeeelllp
iga:
długość łuku stanowi 3/5 długości okręgu a promień 25 m wynosi:
3 sty 15:33
123:
a promein 25m wynosi 25m
3 sty 16:28
Janek191:
L = (3/5) *2π*r = (3/5)* 2π *25 m = 30 π Odp. L = 30 π m ==================
3 sty 17:07