liczby
Paulina: 8 = ( 1 + 2i ) 6
3 sty 15:04
asdf: super równanie, a treść?
3 sty 15:06
Paulina: wyznacz i
3 sty 15:20
Artur_z_miasta_Neptuna:
wyznacz 'i'

i to jest symbol liczby urojonej
i=
√−1
3 sty 15:21
asdf: no to daj swoje obliczenia (skorzystac ze wzorów skr mnożenia i potęgi)
(ab)c = ab*c, rozłóż to na (a2)3,
8=23
a3 − b3 << ten wzorek tez sobie znajdziesz. przyrownaj do zera.
3 sty 15:21
Paulina: i jako niewiadoma tak jak x
3 sty 15:24
asdf: Rzuć obliczenia to się sprawdzi, masz już wskazówkę. Nie licz na gotowca.
3 sty 15:24
Paulina: no właśnie doszłam do tego miejsca i niewiem co dalej
3 sty 15:27