Narysuj wykres
Peter: Proszę o podpowiedź jak narysować taki wykres
| | ⎧ | x3 jeśli x≤1 | |
| f(x) = | ⎨ | x, jeśli 0≤ x <1 |
|
| | ⎩ | −x3 jeśli x<0 | |
3 sty 13:46
Peter: A i jeszcze pytanko, czy f(3) = 0 ?
3 sty 13:47
Mila: a może x3 dla x≥1 ?
3 sty 13:47
Peter: W treści zadania jest tak jak napisałem.
Może dlatego, że jest błąd to mi nie wychodzi?
3 sty 13:49
Peter:

Gdyby założyć, że w pierwszym jest x
3 dla x≥1 to wykres by wyglądał tak:
f(1) = 1
f(2) = 4
f(3) = 27
f(−1) = 1
f(−2) = 4
f(3) = 27
3 sty 13:58
Peter: Potwierdzi ktoś?
3 sty 14:11
Mat: f(2)=8 . tak samo dla −2 ; jest ok
3 sty 14:36
krystek: Masz złą dziedzine y=x3 dla x≥1 winno być inaczej to nie jest funkcja !
wykres też nie jest poprawny
3 sty 14:47
krystek:
3 sty 14:51