matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole
ania:
Oblicz pole rombu o boku 17 cm,w którym długości przekątnych różnią się o 14 cm.
1 cze 16:30
tim:
AB = 17 BD = 2x AC = 2x − 14 BO = x AO = x − 7 Z tw. Pitagorasa: x
2
+ (x − 7)
2
= 17
2
...
1 cze 16:35