funkcja
karolina: Dana jest funkcja f(x ) = log
x2 .
| | 1 | |
Naszkicuj wykres funkcji g(x) = |
| +1 |
| | |f(x+3)| | |
pomocy jak zacząć ?
2 sty 21:55
karolina: ?
2 sty 22:00
Mila: x>0 i x≠1
Dalej spróbuj sama .
2 sty 22:02
karolina: możesz mi powiedzieć jak się zmieniło log
x2 w log
2x

Całkowicie zielona jestem .
3 sty 18:12
karolina: ?
3 sty 18:26
krystek: Zamiana podstawy log masz przez Milę rozpisane
3 sty 18:28
3 sty 18:30
karolina: | | 1 | |
okok ale chyba zle sie zrozumielismy chodzilo mi o ten ułamek . f(x)= |
| skąd ta |
| | log2x | |
odwrotność ta jedynka
3 sty 18:36
krystek: ponieważ w liczniku log22=1!
3 sty 18:57
karolina: ok , i co mam dalej zrobić z tym ułamkiem 21:55?
3 sty 20:14
krystek: Podstawić do g(x)
3 sty 20:32