2 sty 21:43
Rafał274:
kolorowe skarpetki już napisał co trzeba zrobić
to jest na tej samej zasadzie, że masz dane x = 2, y = 5
obliczyć x + y
P(Ω−A) = P(A')
2 sty 21:46
Marta19: nie wiem ile wynosi ta omega ani skąd podłożyć Aprim albo A nie wiem jak ruszyc a potem do
dwóch nastepnych to juz łatwiej...
2 sty 21:51
Rafał274:
Masz podane P(A') = 1/3
Podstawiasz do tożsamościowego równania :
P(A) + P(A') = 1
Ile wynosi P(A) ?
2 sty 21:53
Marta19: aaa no to nie wiedzilam ze to 1/3 ok to teraz sobie juz poradze!

wielkie dzieki
2 sty 21:54