.
harris: Ratunku !
Wysokość ostrosłupa prawidłowego czworokątnego jest równa h, zaś krawędź podstawy a. Ostrosłup
ten przecięto płaszczyzną przechodzącą przez przekątną AC podstawy ostrosłupa i nachyloną do
płaszczyzny podstawy pod kątem α. Wyznacz pole otrzymanego przekroju.
2 sty 20:56
Aga1.:

1) gdy α=90
0, to przekrojem jest trójkąt ACS, jego pole
Gdy α=0 to przekrojem jest podstawa
P=a
2
Gdy α jest kątem ostrym to przekrojem jest trójkąt ACE.
Teraz tylko wyliczyć x
Jak masz odp. to podaj
2 sty 23:03
harris: Wlaśnie nie posiadam odpowiedzi, to są kserówki z zadaniami
2 sty 23:24