dwa ostatnie z tej serii
Ania Muszka: log28√2=
log2√216=
2 sty 20:39
2 sty 20:43
bezendu1990:
ale asdf sprawdź ten b
2 sty 20:45
Ania Muszka: tego nie kumam
2 sty 20:46
asdf: ok
2 sty 20:46
krystek: z def
2
x=8
√2
2
x=2
3*2
12
2
x=2
+,,
2 sty 20:49
asdf: Jak nie rozumiesz to sobie wyprowadź:
logab = c
ac = b
tu masz to samo tylko już zamienione na potęgi, a jak nie rozumiesz to:
log2(8√2) = x
2x = 8√2
i dalej już samemu trzeba sobie radzić. Jako sprawdzenie weź sobie wyniki bezendu.
2 sty 20:50
asdf: chyba w średniej szkole zaczął się temat "Logarytmy jakie to straszne", że tak każdy tymi
logarytmami sypie na forum
2 sty 20:53
Ania Muszka: jesli chodzi o mnie to jestem po zawodowce ominely nas logarytmy a teraz w liceum zaocznym
musze sie mordowac bo wczesniej nic o tym nie mialam
2 sty 20:56
krystek: w zawodowej nie miałaś log .
2 sty 20:57
krystek: Zacznij od poświczeniu działań na potęgach.
2 sty 20:59
asdf: e tam, ja jestem na studiach i w sredniej tez nie mialem logarytmow, miałem 2 dni na ogarnięcie
tematu i zadania byly duzo trudniejsze

To nie jest trudne. Dasz rade.
2 sty 20:59
Ania Muszka: nie nie mialam, fryzjerki zawsze uwazane byly gorzej kucharze mieli
2 sty 20:59
Ania Muszka: widzisz czyli nie ma co sie dziwic ze takie tempaki jak ja sa na forum haha
2 sty 21:00
Ania Muszka: a wy od pomocy tu jestescie dzieki wam wielkie
2 sty 21:01
krystek: A ja muszę płacić za "obcięcie" i jeszcze mam zastrzeżenia do jakości usługi.
2 sty 21:03
asdf: a to, że ktoś umie logarytmy to juz jest geniuszem? Prosze Cie
2 sty 21:03
bezendu1990: @asdf nie miałeś logarytmów w średniej
2 sty 21:03
asdf: Nie, nauczycielka z matematyki byla bardzo spostrzegawcza, przejrzała kilka arkuszy i
stwierdziła, że się bardzo żadko zdarzają, a mamy zbyt mało matematyk, zeby sobie na to
pozwolic. Klasa byla bardzo oporna do matematyki. (ale chyba kazdy chcialby miec taka klase

). Wyszlo na to, ze mielismy tylko powiedziane czym jest logarytm (log
ab=c) i koniec.
Troche działan na potęgach i koniec (2−3 lekcje).
2 sty 21:07
bezendu1990: Ty asdf kończyłeś technikum tak ?
2 sty 21:09
asdf: tak
2 sty 21:09
bezendu1990: czyli miałeś poziom podstawowy w programie ? to sam się dokształcałeś z rozszerzenia
2 sty 21:11
asdf: nie dokształcałem się w ogóle z rozszerzenia i rozszerzenia nie zdawałem. Czemu tak
wnioskujesz?
2 sty 21:13
bezendu1990: skoro jesteś na studiach na kierunku technicznym to myślałem że zdawałeś rozszerzenie
2 sty 21:14
asdf: łatwo nie jest, ale idzie wszystko ogarnąć.
2 sty 21:15
asdf: A tak nawiasem mówiąc, skoro jesteś technikum elektryczne, potrafisz coś może o tranzystorach?
2 sty 21:15
bezendu1990: teraz mnie zaskoczyłeś przeglądając forum i różne zadania rozwiązujesz czasami metodami z
rozszerzenia

i nic się nie uczyłeś z rozszerzenia
2 sty 21:17
bezendu1990: tranzystory coś tam miałem w drugiej klasie
2 sty 21:18
asdf: chcesz mi pomóc

?
2 sty 21:18
krystek: Był aktywny − uczył się w ub roku szkolnym na tym forum
2 sty 21:19
bezendu1990: mogę spróbować

ja też zaczynam coraz częściej wchodzić
2 sty 21:19
2 sty 21:22