matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi
Alyss:
liczba (3 3/8)
1
/3 jest równa: A. 2/3 B. 1 1/8 C. 1,5 D. −1 1/2
2 sty 20:17
bezendu1990:
3
27
c) 3
=
8
8
27
3
3
√
=
=1,5
8
2
2 sty 20:19
Tad:
27
3
√
=
8
2 sty 20:20