matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
dodo:
x
√
2
−2
= 2−x
√
2
√
2
Rozwiązanie to x=
√
2
, nie wiem jednak jak do tego dojść
2 sty 20:06
Tad:
x
√
2
+2x=2
√
2
+2 x
√
2
(1+
√
2
}=2(
√
2
+1)
2
x=
=
√
2
√
2
2 sty 20:13