matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka oznaczona
kamyla:
całka oznaczona Oblicz pola obszarów ograniczonych liniami: y=lnx, y=1, x=e
3
Będę wdzięczna za pomoc.
2 sty 18:53
Krzysiek:
obszar całkowania:
http://www.wolframalpha.com/input/?t=crmtb01&f=ob&i=%7By%3Dlnx%20%2C%20y%3D1%20%2C%20x%3De%5E3%20%7D
pole tego obszaru to: ∫
e
e
3
(lnx−1)dx
2 sty 18:57