F.Kwadratowa
Justyna: Oblicz współrzedne punktów przecięcia wykresów funkcji
| | 1 | |
y= |
| x2−2x−2 oraz y=−x+2 |
| | 2 | |
31 maj 23:22
viola: rozwiąż układ równań metodą podstawiania.
31 maj 23:28
Eta:
zapisz po lewej stronie:
−x +2 =
12x
2 −2x −2 teraz /*2 ( jak się "boisz " ułamków

−2x +4 = x
2 −4x −4 ..... a to już proste równanie kwadratowe
uporzadkuj go i rozwiąż i podaj x
1 i x
1 a następnie y
1 i y
1
i po bólu
31 maj 23:38
Justyna: Ooo wiekie dzięki, bo kombinowałam na milion sposobów i wymyśleć nie mogłam czegoś senswonego
31 maj 23:43
Eta:
31 maj 23:52